Upravljati vremenom znači upravljati životom

Vrijeme je resurs koji je najpravednije raspoređen među ljudima – svi ga imamo jednako, a ipak ga neki koriste puno učinkovitije. Nekima se pojam upravljanja vremenom čini kao nešto što je van njihove kontrole i nikako im ne polazi za rukom ostvariti planirano. Drugi uspješno provode vlastite ciljeve osjećajući se na kraju dana ispunjeno i zadovoljno postignutim. Planiranje vremena nije jednostavno jer i ljudi iz naše okoline imaju očekivanja od nas, no moguće je uspješno ovladati tim ograničenim resursom kojeg kao da nikad nije dovoljno.

  • Nesposobnost upravljanja vremenom dovodi do iscrpljenosti zbog velike količine zadataka te do osjećaja da ne postižemo ciljeve koji su nam važni.
  • Ako ne znamo upravljati vremenom može nam se dogoditi da se ne posvećujemo dovoljno sebi i ljudima koji su nam važni što može imati negativne posljedice na odnose.
  • Često prihvaćamo zadatke misleći da ih ne možemo ili ne smijemo odbiti, umjesto da jasno komuniciramo svoju nedostupnost i nemogućnost preuzimanja dodatnih obaveza.
  • Ponekad nam se zadaci koje nam drugi zadaju čine važniji od onih koje sami planiramo u sklopu svojih uloga pa možemo postati nezadovoljni sobom i vremenom koje posvećujemo sebi.
  • Često izgubimo puno vremena na tzv. kradljivce vremena što je važno osvijestiti kako bismo se posvetili aktivnostima koje su nam važnije i stvaraju konkretnu vrijednost.
  • Moguće je uspješno upravljati vremenom, no to se gradi i razvija tijekom života, ali isto tako i preispituje i mijenja sukladno trenutnim potrebama i prioritetima.
Rješavanje konflikata i kontrola ljutnje

Rješavanje konflikata i kontrola ljutnje

https://www.youtube.com/watch?v=_iQCoj0rNn4 Konflikti stvaraju nelagodu. Teško nam je kad se nađemo u situaciji u kojoj su osobe u konfliktu, a još teže kad smo i mi sami uključeni u konflikt. Konflikt često prate povišeni tonovi, suze i osjećaj nerazumijevanja. Mnogi...

Kvalitetan život u vremenu neizvjesnosti i promjena

Kvalitetan život u vremenu neizvjesnosti i promjena

https://www.youtube.com/watch?v=0HhsLSVKXQ8 Nedavne krize osvijestile su nas da živimo u vremenima neizvjesnosti i stalnih promjena. Svijet kakav smo znali promijenio se preko noći. Morali smo naučiti živjeti u okolnostima u kojima nismo mogli predvidjeti kako će...

Je li optimizam karakterna crta ili naučeno ponašanje?

Je li optimizam karakterna crta ili naučeno ponašanje?

https://www.youtube.com/watch?v=DZmIAV1t8t8 Svi znamo za izreku da je optimistima čaša napola puna, a pesimistima napola prazna. Optimisti imaju pozitivan stav prema sadašnjosti i budućnosti, dok pesimisti imaju negativan. Mnogi misle da je život prepun problema i da...

Persen je tradicionalni biljni lijek za primjenu kod naznačenih indikacija temeljenih na iskustvu dugotrajne uporabe.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Informacije o lijeku dostupne su na stranicama Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED).

Persen je dostupan bez recepta, u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama za promet na malo lijekovima.

Copyright © 2020 Zentiva d.o.o. Sva prava pridržana.