Naučite uspješno upravljati emocijama

Emocije su naš svakodnevni suputnik. Osjećamo ljutnju kad nas netko iznevjeri. Osjećamo tugu kad nekog izgubimo. Osjećamo frustraciju kad zapnemo u gužvi. Sjećate li se kad ste rekli nešto u ljutnji što ste kasnije požalili? Je li vas strah spriječio da prezentirate svoju ideju? Jeste li propustili zanimljivo druženje jer ste se osjećali bezvoljno? Emocije imaju veliku moć. One nas pokreću, ali i dovode u probleme. One utječu na naše odnose, na našu komunikaciju, kako trošimo novac, na našu karijeru, kako se nosimo s izazovima ili kako provodimo vrijeme. Mnogi se prepuštaju emocijama, smatrajući da se one ne mogu kontrolirati.

  • Nesposobnost upravljanja emocijama dovodi do izazova u građenju kvalitetnih odnosa, preosjetljivosti, samo-destruktivnog ponašanja i emocionalnih ispada.
  • Ne postoje dobre ili loše emocije, ali postoje dobri i loši načini izražavanja emocija. Učenje izražavanja emocija na prihvatljiv način jest vještina upravljanje emocijama.
  • Upravljati emocijama ne znači potiskivati ili izbjegavati emocije već utjecati na njihovu pojavu i način na koji ih izražavamo. Mi odabiremo kako izražavamo svoje emocije. Mi odabiremo svoje ponašanje.
  • Upravljanje emocijama se uči i razvija.
  • Odmorni, smireni i opušteni bolje ćemo upravljati emocijama.
  • Kroz mnoga stoljeća biljke su pomagale ljudima smanjiti napetost, nemir i razdražljivost. Stoljetno iskustvo primjene ljekovitih biljaka, dovelo je do razvoja suvremenih biljnih lijekova koji pomažu u postizanju životnog balansa, smanjivanju napetosti, nemira i razdražljivosti, što je preduvjet za učinkovito upravljanje emocijama.
Rješavanje konflikata i kontrola ljutnje

Rješavanje konflikata i kontrola ljutnje

https://www.youtube.com/watch?v=_iQCoj0rNn4 Konflikti stvaraju nelagodu. Teško nam je kad se nađemo u situaciji u kojoj su osobe u konfliktu, a još teže kad smo i mi sami uključeni u konflikt. Konflikt često prate povišeni tonovi, suze i osjećaj nerazumijevanja. Mnogi...

Kvalitetan život u vremenu neizvjesnosti i promjena

Kvalitetan život u vremenu neizvjesnosti i promjena

https://www.youtube.com/watch?v=0HhsLSVKXQ8 Nedavne krize osvijestile su nas da živimo u vremenima neizvjesnosti i stalnih promjena. Svijet kakav smo znali promijenio se preko noći. Morali smo naučiti živjeti u okolnostima u kojima nismo mogli predvidjeti kako će...

Je li optimizam karakterna crta ili naučeno ponašanje?

Je li optimizam karakterna crta ili naučeno ponašanje?

https://www.youtube.com/watch?v=DZmIAV1t8t8 Svi znamo za izreku da je optimistima čaša napola puna, a pesimistima napola prazna. Optimisti imaju pozitivan stav prema sadašnjosti i budućnosti, dok pesimisti imaju negativan. Mnogi misle da je život prepun problema i da...

Persen je tradicionalni biljni lijek za primjenu kod naznačenih indikacija temeljenih na iskustvu dugotrajne uporabe.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Informacije o lijeku dostupne su na stranicama Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED).

Persen je dostupan bez recepta, u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama za promet na malo lijekovima.

Copyright © 2020 Zentiva d.o.o. Sva prava pridržana.